Voor deze renners moet je zaterdag naar Surhuisterveen afreizen

De Profronde van Surhuisterveen staat zaterdag op het programma. En ondanks dat het seizoen nog in volle gang is, zijn er meer dan genoeg renners aanwezig die de moeite waard zijn om voor af te reizen naar Friesland.

Ganna

Filippo Ganna

De belangrijkste publiekstrekker in Friesland: Filippo Ganna. De wereldkampioen tijdrijden bereidt zich voor op het WK op de baan dat op 20 oktober begint in Roubaix. Om toch nog wat 'wedstrijdkilometers' te maken zal de Italiaan van start gaan in Surhuisterveen.

Elia Viviani

Ganna is niet de enige Italiaan van naam in het Nederlandse wielercriterium, want ook sprinter Elia Viviani zal starten. Hoewel hij niet meer in de WorldTour won dit jaar, staan er toch nog zeven zeges achter zijn naam in 2021.

Fabio Jakobsen

De grootste naam uit Nederland. Fabio Jakobsen won drie ritten in de Vuelta a España en trok die lijn afgelopen week doodleuk door in de Eurometropole Tour. 5 oktober rijdt hij weer in België, maar tussendoor reist hij af naar Friesland.

Enric Mas

Misschien wel de meest opvallende naam aan de start in Friesland. Door een zesde plek in de Tour de France en een vijfde plaats in de Vuelta a España is hij een van de beste klassementsrenners van dit jaar. Je zou de Spanjaard nog verwachten in het Italiaanse circuit, maar hij verkiest Friesland boven Emilië.

Moreno Hofland

Op de startlijst staat ook Moreno Hofland. Op het eerste oog niet per se noemenswaardig, maar de pas 30-jarige renner EF Education-Nippo stopt ermee. Hij kampt met chronische maagklachten en haalt niet meer het niveau dat nodig is in de WorldTour. Surhuisterveen kun je dan ook als een afscheid beschouwen.

Pieter Weening

Pieter Weening rijdt al een jaar niet meer in het profpeloton, maar je zou haast vergeten dat hij in 2020 nog aan de start stond van de Giro d'Italia en het WK in Imola. Vanwege corona heeft de Fries nooit een echt afscheid gehad, maar dat afscheid zit er dit weekend aan te komen in Surhuisterveen.