Parijs-Roubaix | Greg Van Avermaet tempert verwachtingen: 'Top 20 zou al goed zijn'

Greg Van Avermaet kende nog een goed voorjaar, maar sindsdien heeft hij geen noemenswaardige prestaties behaald. Ook voor Parijs-Roubaix verwacht hij niet mee te kunnen doen om de zege.

Avermaet
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

"Mijn vorm betert", liet de renner van Ag2r Citroën Team weten op de persconferentie. "De weg loopt niet meer naar beneden, maar alweer een beetje omhoog. In de Benelux Tour voelde ik me al iets beter en in Paris-Chauny kon afgelopen weekend toch al eens demarreren. Wat op zich lang geleden was. Voordien was het aanklampen of zelfs wachten tot ik gelost werd. Het feit dat ik beterschap voel, is ook de reden dat ik blijf doorgaan."

Na Parijs-Roubaix rijdt Van Avermaet ook nog Binche en Parijs-Tours. "Ik wil met een goed gevoel de winter in gaan. De zege in Roubaix? Nee, daarvoor ben ik niet goed genoeg. Het is raar om dat uit te spreken, maar op meer mag ik niet hopen. Ik moet realistisch zijn. Afgaand op de signalen van mijn lichaam of op de uitslagen die ik tot dusver heb gereden, zou een top tien ideaal zijn. Maar een plaats in de top 20 zou ook al een goed resultaat zijn."

Greg in de Benelux Tour

Van Avermaet vertelde verder dat hij liever had gereden in het voorjaar. "Nu moet ik rekenen op een heel goede dag en koersen op mijn ervaringen. In een Roubaix in de lente weet je na een goede Ronde van Vlaanderen dat je klaar bent. Nu staan er veel vraagtekens achter mijn naam. Ik had Roubaix graag in de lente gereden, zeker na mijn derde plaats in de Ronde, maar ook in oktober blijft dit een belangrijke wedstrijd."

Nieuws
  • Cor Vos