Pogacar: 'In deze periode van het seizoen wisselde ik goede dagen af met slechte, dit was duidelijk een goede'

Tadej Pogacar voegde een tweede monumentale zege toe aan zijn erelijst. In de sprint met Fausto Masnada was hij verreweg de beste in de Ronde van Lombardije.

Pogacar
  • Afbeelding van Tadej Pogacar Tadej Pogacar

"Het is geweldig", opende Pogacar het flashinterview na de Ronde van Lombardije. "Na zo'n seizoen ook nog op deze manier eindigen, daar heb ik geen woorden voor. Iedere overwinning is belangrijk voor me, maar vooral deze. Ik heb er lang van gedroomd om hier te rijden en ben ik hier en kon ik winnen." Pogacar debuteerde in de Ronde van Lombardije.

Pogacar trok op ruim 36 kilometer van de meet ten aanval en niemand kon hem volgen. Na een ziedende afdaling kwam Fausto Masnada nog terug, maar die was in de sprint niet opgewassen tegen Pogacar. "Ik hoorde onderweg dat Masnada de wegen goed kende en ik wist dan ook dat hij terug zou komen in de technische afdaling. Dit was mijn eerste keer hier, maar ik wist niet dat hij niet mee zou werken. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg."

Pogacar was de voorbije weken in orde, maar woensdag kon hij in Milaan-Turijn bijvoorbeeld niet mee met Adam Yates en Primoz Roglic. "In deze periode van het seizoen had ik de ene dag een goed gevoel en de volgende dag een minder gevoel. Dit was duidelijk een goede dag", sloot hij af met een lach.

Nieuws
  • Cor Vos