Pieters en Vollering rijden nieuw criterium in Californië met mega prijzenpot

Dit is weer eens wat anders dan Daags na de Tour! Aanstaande zaterdag wordt in het Amerikaanse Sacramento Into The Lion's Den georganiseerd. Een criterium met maar liefst $100.000 aan prijzengeld, eerlijk verdeeld over de dames en heren. Bij de dames staan een paar Nederlandse kleppers aan de start.

Pieters en Vollering rijden nieuw criterium in Californië met mega prijzenpot

Into The Lion's Den wordt georganiseerd door LE39ION of Los Angeles, een wielerteam dat is opgericht door Justin Williams en wat, ondanks dat ze niet op het hoogste niveau uitkomen, behoorlijk wat bekendheid heeft. Nu is het rijden van criteriums sowieso een belangrijke tak van sport aan de andere kant van de plas. Anders dan hier kennen ze niet de traditie van de na-Tour criteriums en ook de parkoersen zien er wat anders uit. Vaak gaat het over een eenvoudig rondje, met maar een paar bochten en brede wegen. Meestal gaat het dus loeihard.

"L39ION of LA is opgericht om de wielersport te bevorderen, grenzen te elimineren en diversiteit, representatie en inclusie te bevorderen", schrijft het team op de website van het evenement. "We willen de sport in Amerika laten groeien en de Amerikaanse massa laten weten dat je je niet hoeft te conformeren om deel uit te maken van de wielergemeenschap."

En ze hebben dus een grote prijzenpot, die eerlijk verdeeld gaat worden over de dames en heren. Bij de dames zijn Coryn Rivera, Amy Pieters en Demi Vollering de grote blikvangers. Zij gaan het opnemen tegen de beste criteriumrijders van de Verenigde Staten. Een kat in het bakkie is het op voorhand zeker niet, want een criterium van een uur is een heel andere inspanning dan een slopende klassieker, zo weet ook Vollering.

"Ik ben benieuwd naar het niveau daar", vertelt ze in de podcast De Rode Lantaarn. "Het is volgens mij een uur en dat is gewoon heel anders weer. Meestal is dat iets wat mij niet heel goed ligt, eerlijk gezegd. Dit is een uur volle bak rammen. Ik ben heel benieuwd hoe me dat afgaat."

Vrouwen
  • Cor Vos