Michel Wuyts over Lars van der Haar: 'Ik ben als Belg gecharmeerd door hem' 

De Belgische commentator blikt terug op het afgelopen EK veldrijden in Nederland en schalt de loftrompet over Lars van der Haar (maar denkt ook dat er eigenlijk een Belg had kunnen winnen..)

michel wuyts

Michel Wuyts was moest zelf verstek laten gaan als commentator bij het EK veldrijden in Drenthe vanwege (contact met iemand met) een coronabesmetting, maar uiteraard zat hij wel voor de buis om alles te zien. Hij was onder de indruk in van kersvers Europees kampioen Lars van der Haar. En dan niet alleen vanwege z'n crosskwaliteiten, zo vertelt hij op de website van werkgever Sporza.

"Ik ben als Belg toch gecharmeerd door hem. Die interviews zijn stuk voor stuk lekkernijen. Hij heeft altijd een uitspraak klaar, een toffe zin waarvan je naast je stoel zakt. Je moet al een geweldig slecht karakter hebben om het Van der Haar niet te gunnen."

Maar toch denkt hij wel dat er een Belg met de zege aan de haal had kunnen gaan op de VAM-berg. "Quinten Hermans koerst een beetje voorbarig. Hij plukt zijn moment vaak te vlug. Als hij hier een ronde langer wacht, dan wordt hij Europees kampioen. Wie hier Van der Haar onderschat heeft, heeft de voorbije wedstrijden geslapen. Hij had in Zonhoven net zo goed kunnen winnen als Aerts."