Pogacar in opvallend interview: 'Als de beklimmingen langer worden, gaat het minder met me'

Tadej Pogacar lijkt schier onklopbaar de laatste twee jaar, maar de Sloveen zelf vertelt in een opvallend interview het tegenovergestelde.

Pogacar
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Pogacar zat onlangs in de podcast van Geraint Thomas en ging dieper in op de vraag of hij niet te verslaan is en geen zwakke punten heeft. "Ze moeten niet bang zijn van mij. Echt niet. Dat is punt één. Waarom? Wel, omdat ik eigenlijk nogal snel kan kraken. Ik trap goede wattages op niet zo lange beklimmingen, maar als die wat langer worden, dan gaat het minder bij mij."

Het enige zwakke moment dat de Tourwinnaar dit jaar kende was toen hij moest lossen bij Jonas Vingegaard op de Mont Ventoux. In een kilometer reed de Deen van Team Jumbo-Visma meer dan een halve minuut weg bij Pogacar. "Ook als er geklommen moet worden naar grote hoogtes gaat het minder. Dat hebben ze al wel door, denk ik."

Vervolgens noemt Pogacar ook een tactiek waarmee hij verslagen kan worden. "Als het gebeurt dat ik een minder sterke ploeg tot mijn beschikking heb, dan is een lange aanval moeilijker te controleren. Als een team, zoals Team INEOS, al vroeg agressief gaat koersen... Zij kunnen verschillende dingen proberen met hun kopmannen. Er zijn dus wel manieren die mij kunnen kraken. Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld."