Renaat Schotte over Pogacar: 'De kans dat hij de dubbel Giro-Tour rijdt, is zeker aanwezig'

De RCS, organisator van de Giro d'Italia, probeert Primoz Roglic en Tadej Pogacar te verleiden door de negentiende etappe deels door Slovenië te laten verlopen.

Pogacar
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Sporza-verslaggever Renaat Schotte filosofeert bij Sporza alvast welke renners naar Italië zouden kunnen afreizen. "Egan Bernal wil naar de Tour de France en is niet van plan om zijn eindzege te verdedigen. Dan kom je bij INEOS uit bij Richard Carapaz, in 2019 de laatste eindwinnaar in Verona."

Maar er is meer. Giro-baas Mauro Vegni mikt op renners die de dubbel Giro-Tour willen proberen. "Vegni denkt dat de dubbel haalbaar is. Marco Pantani is de laatste die dat flikte, in 1998. Maar Vegni acht jonge twintigers capabel om dat opnieuw te doen. Hij noemt geen namen, maar hij hoopt Pogacar te verleiden."

Mede door dat uitstapje naar Sloveens grondgebied in de negentiende rit. "De kans dat hij dubbelt, is wel aanwezig. Misschien wil zo'n jonge knaap ook wel eens proeven van zijn huidige populariteit op zijn eigen grondgebied. Het aantal kilometers in Slovenië is dan wel beperkt, toch kan ik me voorstellen dat dat iets met je doet. Ik sluit zijn aanwezigheid in de Giro dus niet uit, omdat hij het vooral zelf niet uitsluit."

"Het betekent wellicht één iets: achter de schermen wordt gesproken over een startvergoeding. Dat deed men met Chris Froome in Jeruzalem in 2018 ook. De Giro levert altijd een inspanning om uithangborden te lokken. Die hebben ze ook nodig om de status van tweede grote ronde te behouden."