Wout van Aert: 'Volgens Fons De Wolf is Luik misschien wel het Monument dat ik het makkelijkst kan winnen'

Wout van Aert werd woensdag voor de tweede keer gekroond tot winnaar van de Kristallen Fiets voor beste wielrenner van het jaar in België.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Tijdens de door Primoz Roglic uitgereikte prijs voor beste Belgische wielrenner keek Wout van Aert ook alvast vooruit. "Ik zou Luik-Bastenaken-Luik graag eens rijden. Maar de timing ligt voorlopig moeilijk. Ik wil het enkel doen als ik er daadwerkelijk iets kan betekenen. In combinatie met het Vlaamse luik lukt dat niet. Zeker nu Parijs-Roubaix in 2022 door de Franse verkiezingen een week opschuift en in de week voor Luik wordt geprogrammeerd."

"Dat is niet verenigbaar. Ooit, dus. Wanneer ik, hopelijk, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix al een keer op mijn erelijst zal hebben staan. En die twee durf over te slaan. Volgens Dirk De Wolf is Luik-Bastenaken-Luik misschien wel het Monument dat ik het makkelijkst kan winnen."

"Omdat ik goed bergop rijd en een sprint heb, troeven die uitstekend van pas kunnen komen in La Doyenne. Maar een van mijn grootste concurrenten daar heet wel Tadej Pogacar. Die is wel niet zo heel simpel te kloppen, hè."

Van Aert heeft al meermaals aangegeven dat de groene trui wel een doel wordt voor 'm in 2022. "Een van de doelen. Het is tijd om het eens te proberen, denk ik. Omdat ik ze zeker binnen mijn mogelijkheden voel. Maar eerst en vooral wil ik een Monument winnen in de klassieke lente. Ik wil in mijn allerbeste conditie aan de start komen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."