Lucinda Brand ook ongenaakbaar in Superprestige van Boom: 'Ik moest echt in mijn ritme komen door de kou'

Lucinda Brand heeft nog maar een cross bijgeschreven op haar erelijst. In de Superprestige van Boom was de wereldkampioene wederom ongenaakbaar.

Brand

De start was duidelijk voor Inge van der Heijden in Boom. De Nederlandse ging er als een speer vandoor en er was dan ook niemand die haar in de eerste ronde kon volgen. In ronde twee trok Lucinda Brand echter eens door in de achtergrond. Dat was er direct te veel aan voor onder andere Ceylin del Carmen Alvarado. De enige die Brand kon volgen was Denise Betsema.

Dat duurde alleen niet lang, want Betsema kreeg te maken met problemen aan haar schoeisel en moest van schoen wisselen. Zodoende verloor ze veel tijd. In de tussentijd had Brand zich alweer teruggereden tot de kop van de koers en op het modderige parkoers duurde het niet lang voordat ze ook Van der Heijden achterliet. Brand reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning. Ze bleef Van der Heijden en de weer sterk opgezette Betsema ruim voor te blijven.

Tot haar grote tevredenheid uiteraard. "Inge had een goede start en dan had ze meteen het voordeel dat ze haar eigen lijnen kon rijden. Ik vind het lastig als het koud is om te starten. Ik moest in mijn ritme komen en gelukkig had ik daar tijd voor. Het is wel heel moeilijk met de kou. Dan is het meer één tempo dan dat je echt klimmetjes aanvalt. Ik ga nu op stage. Hopelijk naar de zon en dan even goed investeren."

Cyclocross
  • Cor Vos