Wout van Aert vernedert tegenstand bij rentree in Boom: 'Een veel betere start dan gehoopt'

Wout van Aert heeft bij zijn rentree een duidelijk signaal afgegeven: in de Superprestige van Boom stond er werkelijk geen maat op hem.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Heel de crosswereld had uitgekeken naar de Superprestige van Boom vanwege de rentree van twee van de grote drie crossers. De rentree van Mathieu van der Poel laat nog even op zich wachten, maar Pidcock en Van Aert stonden wel aan het vertrek in Boom. Beiden stonden niet op de eerste startrij, maar al na één ronde was zowel Van Aert als Pidcock weer van voren te zien door hun goede start.

Sterker nog, op een steile helling reed Van Aert in de tweede ronde als enige door zonder af te stappen. Daarmee zette hij de rest meteen onder druk. Enkel Toon Aerts kon mee met de Belgisch kampioen, maar nadat die een foutje maakte, bleef hangen in het hek en vervolgens ook nog onderuit ging in een gladde afdaling, was Van Aert in zijn eentje ervandoor. Iserbyt en Quinten Hermans deden nog een verwoede poging om het gat te dichten, maar kwamen nooit meer dichtbij.

Van Aert kachelde vrolijk door op een parkoers dat hem geweldig lag en sloeg een groot gapend gat met de achtervolgers. Hij was heer en meester, vernederde zijn tegenstanders. Hij kon zich zelfs nog een schuiver permitteren in de gevaarlijkste afdaling van het parkoers, want de laatste ronde ging Van Aert in met een voorsprong van een kleine twee minuten. Achter de ongenaakbare Van Aert zaten veel renners bijeen, en uiteindelijk waren het Aerts en Lars van der Haar die het podium completeerden. Pidcock werd zevende.

Het was ver achter de winnaar van de dag. Van Aert: "Ik had dit totaal niet verwacht. Ik kon snel opschuiven na de start en voelde dat ik wel goed was. Ik zag na de val van Toon ineens dat ik een groot gat had en toen moest ik wel schakelen naar eigen tempo, maar dat bleek ook sneller dan de rest. Ik begon wat moe te worden aan het einde en had een mooie voorsprong. Gevaarlijk dat je dan je concentratie verliest en dan hoort een valpartij er ook bij, haha. Ik wil niet te veel conclusies trekken, maar het is een veel betere start dan gehoopt."