Video | Dat worden mooie beelden komende zondag in Val di Sole: parkoers wordt opgebouwd in flink pak sneeuw!

Hieronder zie je hoe de toch wel bijzondere sneeuwcross van aanstaande zondag in het Italiaanse Val di Sole eruit gaat zien. Winterwonderland!

val di sole

De UCI zette de wereldbekercross van Val di Sole speciaal op de agenda om de hoge heren bij het IOC ervan te overtuigen dat veldrijden thuishoort op de Olympische Winterspelen. Sneeuw moest er komen! En sneeuw is er, aankomende zondag. De sneeuwkanonnen kunnen rustig uit blijven, want er ligt nu al een dik pak en ook de komende dag zal er nog meer sneeuw bij vallen.

Het Italiaanse skigebied in de Dolomieten ligt op zo'n 1200 meter hoogte en ze zijn er al druk bezig het parkoers op te bouwen in winterwonderland. In het filmpje hieronder krijg je een indruk van hoe het er zondag uit gaat zien. Het blijft tot en met zondag ruim onder nul in de Italiaanse bergen.

Omdat veel teams juist deze week hebben uitgekozen voor een trainingskamp zal het deelnemersveld helaas wat minder zijn dan normaal gesproken. Toch wel jammer voor deze speciale cross.

Maar niet getreurd, want bij de mannen zien we Wout van Aert wel door de sneeuw klieven en bij de vrouwen maakt Mariannen Vos haar rentree nadat ze in oktober in de Amerikaanse crossen al even rook aan het veld.

Ook mountainbikesters Anne Tauber en Anne Terpstra zullen acte de presènce geven in Val di Sole. Voor hen is het geen onbekend terrein, want er wordt ook ieder jaar een wereldbekermanche MTB in het Italiaanse oord georganiseerd - afgelopen jaar zelfs het WK. De technische jonkies (en ook mountainbikesters) Puck Pieterse en Fem van Empel zullen eveneens van de partij zijn.

Cyclocross
  • Instagram valdisolebikeland