Teamspeler Cavendish verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step: 'De steun van de ploeg heeft me soms heel emotioneel gemaakt'

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar de contractverlenging van Mark Cavendish bij Deceuninck-Quick Step (volgend jaar Quick Step-Alpha Vinyl) is bevestigd.

Cavendish
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

"Ik ben enorm trots en blij met deze nieuwe deal", vertelt de Brit. "Een jaar geleden verstopte ik mijn bewondering voor dit team niet. Ik wist van mijn eerste periode dat deze ploeg een familiegevoel heeft, en zo voelt dat nog steeds. De voorbije twaalf maanden waren fenomenaal en de steun van de ploeg en de staf heeft me soms heel emotioneel gemaakt. Ik kijk ernaar uit om samen nog wat speciale herinneringen te maken."

Cavendish, vorig jaar uit de goot gevist bij Bahrain-McLaren, zorgde voor een van de grootste comeback in de wielersport van de afgelopen jaren. Niemand verwachtte nog iets van de topsprinter, maar in dienst van de Belgische ploeg begon hij weer met winnen. Met vier ritzeges en de groene trui was zijn Tour de France fenomenaal.

Teammanager Patrick Lefevere looft de kwaliteiten van Cavendish, maar ook de manier hoe hij zich in de ploeg opstelt. "Iedereen heeft gezien wat hij afgelopen jaar heeft gedaan, maar wat ze niet zagen, is de manier waarop Cavendish het team leidt en iedereen aanmoedigt. We hebben een hechte groep en dat straalt Cav ook uit. Hij komt dan wel met opgestoken armen over de streep, maar hij zal de eerste zijn om te erkennen hoeveel werk de ploeg verzet."