Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

WK

Het WK dat eind september in de Australische kuststad Wollongong gehouden wordt zal selectief zijn. De start van de wegrit bij de heren vindt plaats in Helensburgh, vlakbij Sea Cliff Bridge.

Het peloton koerst vervolgens zuidwaarts langs de kust en passeert Mount Keira, een flinke klim van negen kilometer lang aan 5,7% gemiddeld stijgingspercentage met pieken van 15%. Maar het zal te vroeg zijn voor de favorieten om hier al aan te zetten.

Na een afdaling draaien de renners het lokale circuit in Wollongong op. Een technisch uitdagend parkoers met als grootste uitdaging Mount Pleasant.

Een gestaag oplopend klimmetje met gemiddeld 7,7% stijging en een piek van 14%. Na een razendsnelle afdaling is het vervolgens nog acht kilometer tot aan de finish vlak naast de kust in Wollongong.

In eerste instantie lijkt het dus wederom een WK te worden voor de punchers. Voor Mathieu van der Poel zou het een uitstekend parkoers kunnen zijn maar ook de huidige wereldkampioen Julian Alaphilippe mag hopen op een hattrick.

Overigens is het misschien zo dat de renners die hun zinnen op het WK hebben gezet in de voor januari afgelaste Tour Down Under een voorbereidingskoers in Australië kunnen rijden. In het artikel hierboven lees je daar meer over.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

WK
  • cor vos