Realistische Mettepenningen: 'Met Wout en Mathieu aan de start zal het gewoon lastig worden om ooit een cross te winnen'

De terugkeer van Wout van Aert heeft de concurrentie weer in de schaduw gezet. Bij de ploeg van Eli Iserbyt zijn ze realistisch over de strijd met de grote twee.

aert

Pauwels Sauzen-Bingoal-manager Jurgen Mettepenningen vertelt over de strijd met Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de podcast De koers is van ons. "In Val di Sole kon je echt op vermogen rijden. Na elke bocht vanuit het zadel reed Wout twee tandjes groter dan de concurrentie. Hij heeft zoveel, zoveel kracht in zijn benen."

"Alles is vanuit zijn rug", gaat Mettepenningen verder. "Al zittend maakt hij grote meters. Ik heb het dikwijls gezegd, maar Wout heeft 5 PK meer dan de concurrentie. Waar vermogen echt belangrijk is, zoals ook in Dendermonde, daar kun je makkelijk het verschil maken. In een intervalcross is dat moeilijker, maar juist daar komen de kwaliteiten van Mathieu van der Poel weer naar boven."

Mettepenningen denkt dat het moeilijk gaat worden voor zijn kopman Eli Iserbyt om de grote twee te verslaan. "Als ze aan de start staan zal het bijzonder moeilijk worden om ooit een cross te winnen. Voor de pur sang crossers, zeg maar. Die jongens verschillen dusdanig in kwaliteit dat in elk geval een van de twee er bovenuit steekt. Dat wordt gewoon lastig."

In Hulst vorig jaar

De focus van Eli Iserbyt en co gaat dan ook vooral op de klassementen. "We hebben genomen wat we konden nemen en nu is het zaak onze klassementen niet te verliezen. Dat neemt niet weg dat we nu geen ambitie hebben om te winnen. De ambitie is om Wout en Mathieu te verslaan, maar we zijn wel realistisch in onze ploeg. Een derde plaats kan ook een goede zaak zijn voor ons, want die klassementen zijn voor ons heel belangrijk."

Mettepenningen wil er niet aan dat de twaalf zeges van Iserbyt weinig voorstellen nu hij weer wordt weggereden door Van Aert. "Wout en Mathieu domineren niet enkel in het veld, maar ook op de weg. Laten we realistisch zijn en gewoon zeggen dat Wout en Mathieu twee fenomenen zijn. Ik zit nu 20 jaar in het veldrijden en heb dit nog nooit eerder gezien."