Jumbo-Visma veilt Ventoux-fiets Van Aert, comeback-fiets Dumoulin en 22 andere fietsen die gebruikt werden door profs (en je moet er diep voor in de buidel tasten..)

Wie heeft er nog wat spaargeld over voor zo'n mooie Cervélo waar ook nog eens een prof op heeft gezeten?

wout van aert

Je kon al de 'eigenaar' worden van de Tour-overwinningen van Wout van Aert door de NFT's te kopen die daarbij horen (ingewikkeld verhaal, zie artikel), maar nu kun je ook de eigenaar worden van een meer tastbaar iets van die dag.

Jumbo-Visma veilt namelijk de fiets waarop Wout van Aert de rit over de Ventoux won. Daarnaast veilt het nog eens 23 andere Cervélo's waar leden van de (heren- en dames)ploeg het afgelopen seizoen reden.

Onder het credo 'Own history' kun je de eigenaar worden van bijvoorbeeld de fietsen waarop Marianne Vos Gent-Wevelgem won en Jonas Vingegaard zich naar het podium reed in de Tour. Ook de 'comeback-fiets' van Tom Dumoulin is onderdeel van de veiling, zo schrijft Richard Plugge op de site van de ploeg.

De veiling loopt tot 27 december 19.00 uur en het geld gaat Jumbo-Visma steken in het development team en in de Jumbo-Visma Academy. Het bieden verloopt via de site van Catawiki - hier is een link naar de veiling van de fietsen.

Op het moment van schrijven is het hoogste bedrag geboden op de Cervélo S5 (de aerofiets) van Tom Dumoulin: iets meer dan 6.000 euro. De R5 (de klimfiets) van Primoz Roglic is op dit moment nog te kopen voor een 'prikkie', die staat namelijk nog 'maar' op 1.700 euro.