Vanthourenhout verslaat Pidcock in cross van Namen

Michael Vanthourenhout heeft de Wereldbeker van Namen gewonnen. Hij bleef Tom Pidcock en Toon Aerts voor.

Vanthourenhout

De start op de Citadel van Namen liep steil omhoog. Vooral Quinten Hermans en Toon Aerts waren goed weg, terwijl ook Pidcock vanaf de derde rij een goede start kende. Door de zwaarte van het parkoers en de technische passages, werd al snel een schifting gemaakt. Aerts bleek een goede dag te hebben en wist met zijn enorme vermogen grote verschillen te slaan. Al snel had hij een halve minuut voorsprong op de concurrentie, waar vooral Eli Iserbyt tegenviel.

Het leek er even op dat de cross al snel beslist zou zijn, maar zeker na een slippertje van Aerts, die tegen de grond ging, kwam Pidcock razendsnel terug. Terwijl ook Michael Vanthourenhout zich nog niet kansloos achtte halfweg cross. In de vierde ronde maakte Pidcock definitief de aansluiting met de kop van de koers.

Het beloofde een heerlijk duel te worden tussen Pidcock en Aerts, maar precies op het moment dat ze samenkwamen reed de Belg lek. In korte tijd had hij twintig seconden aan zijn broek. Tegelijkertijd kwam Vanthourenhout wel terug tot aan Pidcock. Nadat de Brit tegen de grond ging, kon Vanthourenhout Pidcock onder druk krijgen.

Daardoor begon Pidcock meer en meer foutje te maken en wist de Belg een groot gat te slaan op het loodzware parkoers. Vanthourenhout ging de slotronde in met een voorsprong van twaalf seconden. In de laatste ronde draaide iedereen vierkant op de steile flanken, maar Vanthourenhout bleef Pidcock vrij overtuigend voor. Aerts eindigde derde.

Cyclocross
  • Cor Vos