Nederland reist met twee elite-mannen af naar WK veldrijden: 'We kiezen voor renners die mee kunnen doen om de top 5'

Lars van der Haar en Corné van Kessel moeten het bij de mannen doen op het WK veldrijden in de Verenigde Staten.

Haar

Na het wegvallen van Mathieu van der Poel zal ook broer David niet aan de start staan van het WK veldrijden. Eerder zette ook Joris Nieuwenhuis al voortijdig een punt achter zijn cross-seizoen. Daardoor heeft bondscoach Gerben de Knegt de beschikking over slechts twee renners: Van der Haar en Van Kessel. Vooral die eerste heeft in het verleden laten zien een echte kampioenschapsrenner te zijn. Eerder dit seizoen won hij nog het EK.

Al is het ook een bewuste keuze, want ook bij de beloftemannen en juniorenmannen heeft de Nederlandse ploeg niet het volledig aantal renners geselecteerd. Bij de beloften moeten Pim Ronhaar, Ryan Kamp en Mees Hendrikx voor succes zorgen, terwijl Nederland met David Haverdings een van de topfavorieten heeft bij de junioren.

Bondscoach Gerben de Knegt over de selectie. "We kiezen ervoor om alleen renners af te vaardigen die echt om de medailles of om de top 5-klasseringen zouden kunnen meedoen. Alleen bij de elite vrouwen hebben we daarom een complete selectie. We hebben eerder op het EK op de VAM-berg en in de Wereldbeker veel renners de kans gegeven kennis te maken met de internationale top."

Vrouwen

Bij de vrouwen staat wel een voltallige selectie aan de start. De geselecteerde rensters: Lucinda Brand, Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado, Marianne Vos, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Manon Bakker en Inge van der Heijden. Bij de vrouwen beloften nemen toptalenten Puck Pieterse, Shirin van Anrooij en Fem van Empel de honneurs waar, terwijl Leonie Bentveld en Lauren Molengraaf bij de junioren rijden.