WK Cross | Onteketende 'Superman' Tom Pidcock stuift naar wereldtitel veldrijden in Fayetteville, Lars van der Haar tweede

Miep miep zoef... Er stond geen maat op de Brit. En ook een sterke Lars van der Haar!

tom pidcock

In de afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel lag er voor 'de anderen' een gouden kans op de wereldtitel veldrijden. Het was sinds 2014 altijd één van die twee die de wereldtitel voor zich opeiste.

Op het snelle rondje in Fayetteville verwachtte iedereen een spannende strijd, zeker omdat het bijna in alle andere categorieën op een sprint uitdraaide. Maar niet bij de elite mannen. Het hupje waar de koers voor de beloften vrouwen in de slotronde een andere wending nam, was ook bij elite mannen van doorslaggevend belang, maar dan al in de vierde ronde.

Toen moest Eli Iserbyt daar even van de fiets en maakte een daarvoor al scherp en sterk rijdende Tom Pidcock van de gelegenheid gebruik om te versnellen. Slippend en stuivend over het droge parkoers reed hij snel een grote voorsprong bijeen op een groepje met onder andere Lars van der Haar erin.

Hij pakte zo ongeveer een halve minuut en consolideerde dat in de laatste paar rondes. Achter reed Lars van der Haar een prima WK en legde beslag op de tweede plek door Eli Iserbyt te vloeren. Pidcock was toen al in Superman-pose over de meet gekomen met z'n buik op het zadel en de vuist naar voren!

De top 10 van de dag bij de elite.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos