Iserbyt lijkt goed op weg naar WK na dominante zege in Wereldbeker Flamanville

Eli Iserbyt lijkt klaar voor het laatste deel van het seizoen. In de Wereldbeker van Flamanville was de kleine Vlaming een klasse apart.

Iserbyt

In het pittoreske Normandische plaatsje vormde zich al in de eerste ronde een groep van zeven renners. De namen: Toon Vandenbosch, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout (allen van Pauwels Sauzen), Toon Aerts, Corné van Kessel en Joshua Dubau. Pauwels Sauzen wilde de meerderheid uitspelen en onder andere Sweeck reed even vooruit.

Van Kessel ging in eerste instantie in de achtervolging, maar kreeg het gat niet dicht. Vervolgens was het Iserbyt die het gat wel wist te overbruggen en meteen in z'n eentje doortrok. De leider in de Wereldbeker kreeg Aerts nog wel achter zich aan, maar Iserbyt sloeg meteen een groot gat en het werd snel duidelijk dat hij in Flamanville verreweg de beste benen had.

Achter hem kwamen Vanthourenhout en Aerts samen in de strijd om plek twee, terwijl ook Sweeck niet zo ver achter lag. Een spannendere strijd dan om de zege, want met nog twee rondes te gaan had Iserbyt een voorsprong van liefst een minuut op zijn twee landgenoten. Al met al bleek Aerts net iets beter dan Vanthourenhout en pakte dus plek twee. Het gebeurde allemaal ver van de ongenaakbare Iserbyt, die in Frankrijk zijn dertiende overwinning van het jaar boekte.

Volgende week staan de Flandriencross (zaterdag) en de Wereldbeker van Hoogerheide (zondag) nog op het programma. Niet veel later zullen de crossers - als alles normaal verloopt wat betreft corona - afreizen naar de Verenigde Staten voor het wereldkampioenschap in Fayetteville in de staat Arkansas. Op 20 februari is de laatste cross van het jaar: de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle.

Cyclocross
  • Cor Vos