Jakobsen zegeviert in slotrit Ronde van Valencia: 'Het is een eer om van deze ploeg deel uit te maken'

Fabio Jakobsen heeft in de slotrit van de Ronde van Valencia voor een tweede keer toegeslagen. Hij was superieur in de sprint. Aleksandr Vlasov pakte het eindklassement.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Na de machtsgreep van Aleksandr Vlasov vrijdag zat de strijd om het algemeen klassement erop. De leidende positie van de Rus kwam in de laatste twee dagen - zaterdag won Matteo Moschetti - niet meer in gevaar en zodoende bezorgde hij zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe een prachtig cadeau in het begin van het seizoen.

Op de slotdag was een rit uitgetekend van slechts 92 kilometer tussen Paterna en Valencia. Een opvallende renner in de vroege vlucht was Vincenzo Nibali, die samen met onder andere zijn ploegmaat Manuele Boara ten aanval trok. Aangezien er weinig geklommen hoefde te worden, was de vroege vlucht echter vrij makkelijk te controleren en dertien kilometer van de meet werd hun aanval tenietgedaan.

Door de actie van Nibali zat het tempo er wel heel de dag flink in en zaten de renners ook in het peloton serieus af te zien. Het waren BORA-hansgrohe (voor leider Vlasov), Intermarché Wanty Gobert (Kristoff) en Quick Step-Alpha Vinyl (Jakobsen) die het leeuwendeel van het werk verrichtten op kop van het peloton. Zaterdag had die laatste ploeg de trein niet op orde, waardoor Jakobsen ingesloten raakte en zijn sprint niet kon rijden.

De Belgische ploeg nam dit keer op zo'n vijf kilometer van de meet het heft in handen. Onder andere Remco Evenepoel liet zich weer zien met een knappe beurt op kop van het peloton. Vervolgens was de beurt aan Yves Lampaert en Mickael Morkov. Afmaker Jakobsen nam op 150 meter van de meet over van de Deen en vervolgens boekte de Nederlander met twee vingers in de neus zijn tweede dagzege.

Jakobsen na afloop: "Het is een eer om van deze ploeg deel uit te maken. Het was een lead-out uit het boekje vandaag. Gisteren kon ik niet sprinten omdat ik ingesloten zat. We hebben gepraat en hebben een plan gemaakt voor deze etappe. Ik moet iedereen bedanken."

"Ik heb een normale winter gehad en vanaf hier kunnen we verder bouwen naar de Ronde van de Algarve, Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice." Vervolgens kreeg Jakobsen nog een vraag over het werk dat Evenepoel voor hem verrichtte. "Remco is een speciale jongen. Hij is als een klein broertje voor me. Ik kijk ernaar uit om vaker met hem te rijden in de toekomst."

Nieuws
  • Cor Vos