KNWU past programma NK aan: mannenwedstrijd op vrijdag

De heren profs rijden dit jaar hun NK wegwedstrijd niet op de zondag, zoals traditioneel het geval is. Ze verhuizen eenmalig naar de vrijdag. De vrouwenwedstrijd blijft op de zaterdag staan. Ook de junioren-vrouwen en nieuweling-meisjes rijden hun wedstrijden op de zaterdag.

KNWU past programma NK aan: mannenwedstrijd op vrijdag

Omwille van een optimale media-exposure, maar ook om logistieke redenen is gekozen om de wegwedstrijd voor de mannen niet op de zondag plaats te laten vinden, zo meldt de KNWU op haar website. Op zondag 26 juni wordt namelijk ook de TT van Assen verreden en die vindt plaats vlakbij de Col du VAM.

Twee grote sportevenementen op één dag in dezelfde regio bleek niet haalbaar te zijn en omdat de datum van de TT internationaal is vastgelegd moest de wegwedstrijd van het NK wijken. Voor de deelnemers die aan de Tour de France meedoen wellicht een voordeel, omdat er nu precies een week tussen het NK en het Grand Départ in Denemarken zit. Ook speelt mee dat de NOS op vrijdag meer ruimt heeft voor een lange uitzending van het NK.

Het betekent dat de beloften en de profs op één dag rijden en dat zaterdag 25 juni Ladies Day is, zoals de KNWU het nu noemt. Immers, alle damescategorieën rijden nu hun wedstrijden op één dag. Het programma ziet er nu als volgt uit:

Vrijdag 24 juni:
9.30 uur Nieuwelingen-Jongens 67 km
12.15 uur Profs-mannen 193 km (start in Westerbork)
17.15 uur Beloften-Mannen 126 km

Zaterdag 25 juni:
9.30 uur Nieuwelingen-Meisjes 53 km
11.30 uur Junior-vrouwen: 70 km
14.40 Profs-Vrouwen 123 km (start in Westerbork)

Zondag 26 juni:
10.00 uur Elite-zonder-contract (v) 112 km
13.20 uur Elite-zonder-contract (m) 126 km

Nieuws
  • Cor Vos