Eli Iserbyt gaat z'n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: 'Ideaal om iets nieuws te ontdekken' 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.

eli iserbyt

In november van het vorige jaar zinspeelde Jurgen Mettepenningen, de ploegmanager van veldrijder Eli Iserbyt, nog op een veel uitgebreider wegprogramma met mogelijk zelfs een grote ronde. Maar de kleine Belg zelf zegt nu heel andere plannen te hebben: mountainbiken.

Dat besluit is mede ingegeven doordat hij op de weg z'n ei niet kwijt kan, zo vertelt hij tegen Sporza. "Als continentale ploeg blijft het moeilijk om koersen op te nemen in het wegprogramma. Elke zomer is hetzelfde met de Baloise Belgium Tour bijvoorbeeld. Als je altijd dezelfde rondes rijdt, ben je niet meer gemotiveerd. Het is ideaal om iets nieuws te ontdekken."

Mountainbiken dus, al weet Iserbyt niet hoe dat er precies zal uitzien. "Op welk niveau ik zal kunnen rijden, weet ik niet. Het zal zoeken zijn. Het is de bedoeling om een wereldbekermanche te rijden en te kijken hoe het daar zit."

Hij weet ook nog niet wat hij van zichzelf kan verwachten, want veel ervaring heeft hij niet op de MTB. "Ik heb geen ervaring en in de afdaling ben ik een leek. Alles zal ik moeten bijschaven, maar ik wil me daar in ontdekken en zo net iets meer doen."

Iserbyt is niet de enige veldrijder die in de zomer voor het mountainbiken kiest. Uiteraard zijn er Mathieu van der Poel en Tom Pidcock, maar ook bij de vrouwen zijn bijvoorbeeld Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado en Fem van Empel fanatieke mountainbikers.

Cyclocross
  • Cor Vos