Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: 'We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast'

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Nys

Nys doet zijn verhaal tegen Sporza. "We hebben het ook gewoon via mail vernomen. Dat is een zak ijs die op je hoofd valt. Je staat plots met de rug tegen de muur. We zijn allemaal geschrokken en aangeslagen. We hebben snel de koppen bij mekaar gestoken om zo goed en eerlijk mogelijk te communiceren, met alles wat we weten."

"Nu is het afwachten tot we de resultaten van het B-staal hebben en we blijven vertrouwen hebben in Toon Aerts", die twee weken terug nog zegevierde in de Krawatencross.

"Dit is niet leuk", vervolgt Nys, die de voorbije week meerdere keren contact onderhield met Aerts. "Toon is een hele correcte gast die alles voor zijn sport doet op een eerlijke manier. Zo heb ik hem altijd ervaren. Hij is natuurlijk aangeslagen, maar hij is ook wel strijdvaardig. Hij gaat nog veel lopen en probeert zijn hoofd leeg te maken. Het is nu even afwachten."

"Het B-staal is aangevraagd, maar omdat er nog veel coronatests worden gedaan kan dat nu enkele weken langer duren dan gewoonlijk. Voor ons is het dus gissen. Of we al bezig zijn met een eventuele verdediging? Nee, we wachten nu af. We hebben verder geen info en kunnen dus niets doen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.