Cavendish verslaat Philipsen in tweede rit UAE Tour na wederom een chaotische sprint

Mark Cavendish heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. In de tweede rit van de UAE Tour was hij nipt sneller dan Jasper Philipsen, die wel leider blijft.

Cavendish
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Net als in de eerste etappe was de tweede rit saai. Er was bijvoorbeeld tijd voor Jasper Philipsen om tijdens de koers af te stappen, een stukje mee te rennen met de rest en vervolgens weer op zijn fiets te springen. Zoals een crosser dat doet. Het vertelde alles over de rit, waarin een aantal renners van Gazprom-RusVelo toch de aanval koos.

Kans op de dagzege maakten ze echter nooit, aangezien de wind ook vol tegenstond. Toen ze werden ingerekend, reed het peloton in een slakkentempo verder. Iedere beetje getrainde amateur had op dat moment mee gekund in de buik van het peloton. In de laatste tien kilometer ging het tempo toch de hoogte in, want hoe saai ook; in wielrennen is er gelukkig altijd een ontknoping.

Op ruim twee kilometer van de meet pakte Israel-Premier Tech het heft in handen in het peloton, terwijl aan de andere kant van het peloton ook Team BikeExchange-Jayco met Dylan Groenewegen kwam opzetten. Net als in de eerste rit was er echter geen ploeg die echt lijn kon brengen in de lead-out, al had Bora-hansgrohe de trein redelijk op de rails.

Wonder boven wonder ging het allemaal wederom goed en was er geen renner die tegen de vlakte ging in de chaos van het peloton. Al met al draaide het uit op een duel tussen Cavendish en Philipsen. In een faire sprint was het de Brit die net iets sneller was dan Philipsen. Van achter kwam ook Olav Kooij nog heel snel opzetten, de Nederlander eindigde uiteindelijk als vierde. Met Marijn van den Berg (10de) stond er nog een Nederlander bij de eerste tien.

Nieuws
  • Cor Vos