Evenpoel en Pogacar rijden in volle finale verkeerd, Barguil zegeviert in vijfde etappe Tirreno-Adriatico: 'Mijn benen deden zoveel pijn'

Warren Barguil mocht weer eens juichen, terwijl Tadej Pogacar en Remco Evenepoel in volle finale verkeerd reden.

Barguil

Een sterke kopgroep kreeg de nodige ruimte van het UAE Team Emirates van leider Tadej Pogacar. Onder anderen Warren Barguil, Xandro Meurisse, Benjamin Thomas, Nelson Oliveira en Simone Velasco reden een voorsprong van meer dan vijf minuten bijeen. In de finale werd daar weliswaar veel van afgereden op de vele steile puistjes in Italië.

Toen Remco Evenepoel, Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard aanvielen in de slotfase leken zij er dan ook aan voor de moeite. Het drietal trok vol door en seconden tikten weg. De mannen voorop, waar Barguil als beste voor de dag kwam, hadden echter geluk, want Evenepoel ging rechtdoor op een stuk waar hij rechtsaf had moeten slaan. Overigens dient daarbij gezegd te worden dat de seingever zijn werk niet al te goed uitvoerde.

Zodoende bleef het nadien rustig in de groep met favorieten en bleef Barguil buiten schot. In de eveneens steile slotkilometer kon hij onbedreigd naar de zege rijden. De klassementsrenners gaven elkaar weinig toe. Pogacar en Evenepoel, de twee voornaamste kandidaten voor de eindzege, bestookten elkaar niet meer en finishten in dezelfde tijd. Ook Thymen Arensman, nu derde in het klassement, en Wilco Kelderman zaten er weer goed bij.

Dagwinnaar Barguil na afloop: "Ik had het gevoel dat dit een goede dag voor de ontsnapping zou zijn. Mijn benen waren goed en ik reed eerder al weg met Benjamin Thomas. De groep kon echter terugkomen en ik moest daarna het goede moment afwachten. Dat lukte toen het even stilviel. Mijn benen deden zoveel pijn in de laatste kilometers, maar nu ben ik meer dan gelukkig."

Nieuws
  • Cor Vos