Rug hinderde Van der Poel amper, in februari was hij speelbal van zijn trainingsmakkers en Milaan-Sanremo komt te vroeg

Deze week werd wereldkundig gemaakt dat de comeback van Mathieu van der Poel eraan zit te komen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het Laatste Nieuws ging dieper in op de stand van zaken van de kopman van Alpecin-Fenix. In hoeverre is zijn rug nog een probleem? Hoe staat hij er momenteel fysiek voor? En waarom staat hij volgende zaterdag niet aan de start in Milaan-Sanremo?

Toen Van der Poel voorzichtig herstartte met zijn trainingen eind januari was zijn rug redelijk, zo schrijft de Vlaamse krant. Af en toe wat hinder, maar het weerhield 'm er niet van op de fiets te stappen. In februari reisde hij af naar Spanje voor een trainingskamp, waar de rug nooit een item was.

De ploeg blijft voorzichtig, maar ook nu voelt Van der Poel zijn rug niet meer opspelen. Kortom, de vlag hangt er heel anders bij dan tijdens zijn vorige race tegen de klok toen hij koste wat het kost het wereldkampioenschap in Leuven en Parijs-Roubaix wilde halen.

Een maand niets doen hakt er conditioneel uiteraard ook in bij een talent als Van der Poel. De eerste fase van het trainingskamp merkt hij basisconditie te missen.

Het Laatste Nieuws schrijft: 'In de eerste trainingsritten was hij een speelbal van de andere profs. Hij wilde in Spanje vooral fietsplezier en volume opdoen. Dat is gelukt.' In Spanje trainde Van der Poel onder anderen met Florian Vermeersch en Victor Campenaerts.

Nu hij naar alle waarschijnlijkheid gaat terugkeren in de Settimana Coppi e Bartali is de grote vraag: op welk niveau zal Van der Poel zijn? Hardheid en snelheid is nog wat hij mist, schrijft Het Laatste Nieuws. Daarom komt Milaan-Sanremo volgende week zaterdag nog te vroeg en kiezen Van der Poel en Alpecin-Fenix voor een alternatieve weg via een rittenkoers.