Servais Knaven over Tom Pidcock: 'Bij ons in de ploeg zijn veel mensen ervan overtuigd dat hij een grote ronde kan winnen'

Tom Pidcock is een van de meest veelzijdige renners van het peloton.

Pidcock

Maar het huidige seizoen is er voorlopig eentje met pieken en dalen. De Brit werd wereldkampioen veldrijden, maar werd net op het moment dat hij wilde oogsten op de weg ziek. In Milaan-Sanremo moest hij al vroeg lossen door maagproblemen. Waar die problemen vandaan komen is echter nog niet duidelijk.

Neemt niet weg dat ze bij INEOS Grenadiers een rotsvast vertrouwen hebben in Pidcock, die in de jeugd wereldkampioen tijdrijden werd, Parijs-Roubaix won en zelfs de Giro d'Italia voor beloften op zijn naam schreef. Deze zomer debuteert Pidcock waarschijnlijk in de Tour de France.

Nog niet met klassementsambities, maar ploegleider Servais Knaven vertelt in gesprek met De Grote Plaat dat men binnen INEOS Grenadiers er wel van overtuigd is dat Pidcock ooit een grote ronde kan winnen.

"Hij is nog niet bezig met een klassement in een grote ronde. Voor Tom is het heel lastig in te schatten wat hij allemaal kan. Alles wat hij doet, is hij heel goed in. En bij ons in de ploeg zijn veel mensen ervan overtuigd dat hij ook een grote ronde kan winnen."

"Ik hou zelf altijd een slag om de arm, want een grote ronde is drie weken en Tom heeft nog nooit echt drie weken aan één stuk gekoerst. Tijdrijden is hij wel goed in. Hij is wereldkampioen geweest bij de junioren. Hij kan alles heel goed, maar een grote ronde winnen heeft niet alleen met talent te maken. Daar komt meer bij kijken."

"Het crossen zal dan ook naar de achtergrond moeten. Je zal op een gegeven moment keuzes moeten maken. Kun je het hele voorjaar rijden als je de Tour de France wil winnen? Bergop zal hij ook nog moeten verbeteren."

Nieuws
  • Cor Vos