Voorjaar Tom Pidcock onzeker door maagproblemen: 'We kunnen de oorzaak niet vinden'

Fysieke malheur voor de wereldkampioen veldrijden en het grootste probleem is nog dat de oorzaak onbekend is...

tom pidcock

Tom Pidcock had voorafgaand aan het wegseizoen na zijn zeer geslaagde crosscampagne wilde plannen, maar die lijken nu toch een beetje gehypothekeerd te worden door fysieke problemen. De Brit moest in Milaan-Sanremo opgeven met maagproblemen.

Het was zelfs zo dat Pidcock tijdens Milaan-Sanremo een toiletstop moest maken en daarvoor een boete van 500 Zwitserse Frank aan de broek kreeg. Dat geldbedrag zal hem worst wezen, maar de onderliggende problemen baren wel zorgen, want eerder kwam Pidcock al niet aan de start van Strade Bianche vanwege dezelfde problemen.

In het kamp Pidcock weten ze bovendien niet goed waar de problemen vandaan komen, zo vertelt trainer Kurt Bogaerts aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"Het was geen buikloop, maar Tom moest wel serieus naar het toilet gaan. Ook nadien voelde zijn maag niet honderd procent gezond. Verder koersen had geen zin. We gaan dit onderzoeken. Tom heeft woensdag een bloedtest laten doen en we hopen dat we op basis van die resultaten een oorzaak kunnen vinden, want die oorzaak kennen we nu niet."

Opmerkelijk is ook dat Pidcock er alleen in wedstrijden last van lijkt te hebben. Daags na het afzeggen voor Strade Bianche ging hij op hoogtestage naar Andorra en trainde hij een week zonder problemen.

"We hebben alle trainingen kunnen afwerken zoals gepland. Op zeven dagen trainde Tom meer dan dertig uur en met de nodige intensiteit. Van maagproblemen was geen sprake, maar in koers duiken ze weer op. Misschien omdat je in een lange wedstrijd als Milaan-Sanremo veel moet ‘fuelen’? Het vreemde is ook dat hij zich niet echt ziek voelt."

Pidcock zou deze week de E3 Saxobank Classic en Gent-Wevelgem rijden, maar tot de oorzak van het probleem is gevonden, rijdt hij geen koersen.