Annemiek van Vleuten tweede in Waalse Pijl: 'Ik zag sterretjes, ben op waarde geklopt'

Annemiek van Vleuten moest Marta Cavalli voorlaten op de Muur van Huy.

Vleuten

Al op een kilometer van de meet begon Annemiek van Vleuten eraan op de Muur van Huy. In eerste instantie konden vier dames volgen, maar nadat ze op het zwaarste stuk nog eens aanging, leek ze een gat te slaan. Tot Marta Cavalli de oversteek nog wist te maken en Van Vleuten in de slotmeters in een sprint der stervende zwanen wist te verslaan.

Voor de camera's van de NOS analyseerde de Nederlandse na afloop haar race. "Ik heb precies volgens plan gereden", vertelde de renster van Movistar. "Dus ik kan ermee leven. Marta is gewoon in geweldige vorm, dat heeft de Amstel Gold Race ook al laten zien. Zij heeft iets extra's nu."

Ze neemt zichzelf dan ook niet kwalijk. "Andere jaren heb ik altijd wel een fout gemaakt, maar nu heb ik met dank aan het team, dat me goed hielp in de finale, precies kunnen doen wat ik wilde. Als ik mezelf iets zou kunnen verwijten, ben ik boos op mezelf. Maar nu sta ik hier met een mooie tweede plek. Ik heb gestreden en niets laten liggen."

"Ik heb echt diep moeten gaan", besloot Van Vleuten. "Het werd zwart voor mijn ogen en dat heb ik niet vaak. Ze kwam naast me en ik wilde alles blijven geven tot aan de finish. Ik dacht: ik hark het nog uit mijn kleine teen, maar ik zag echt sterretjes. Ik ben op waarde geklopt."

Nieuws
  • Cor Vos