Giro | Tweede ritzege? Deze ritten zijn Mathieu van der Poel nog op het lijf geschreven in de rest van de ronde

Gisteren lukte het net niet, maar er zijn nog genoeg kansen. We zetten ze even op een rijtje!

mathieu van der poel

Gisteren lukte het niet voor Mathieu van der Poel omdat hij andermaal zonder ploeggenoten kwam te zitten in de finale, zelf wat gaten dichtreed en demarreerde, en het in de sprint moest afleggen tegen Biniam Girmay.

Maar niet getreurd, want er zijn nog drie kansen voor MVDP op een etappezege. Wel alledrie op een rij, want in de derde week valt er weinig meer te halen voor de kopman van Alpecin-Fenix.

Donderdag 18 mei, etappe 12

De etappe naar Genua kenmerkt zich door drie best wel pittige klimmen zitten. Waarschijnlijk zal een vlucht wel de ruimte krijgen in deze rit. In de etappe naar Napoli liet Van der Poel al zien dar hij daar ook een prima oog voor heeft. Hopelijk zijn z'n ploeggenoten nu ook scherp...

De laatste drie kilometer met de iets oplopende aankomststzone in de laatste 500 meter.

Vrijdag 19 mei, etappe 13

In deze rit zal Alpecin-Fenix de 'truc' moeten uithalen die ze eerder deze Giro op Sicilië uithaalden: de sprinters lossen op de vroege klim en ervoor zorgen dat Van der Poel kan sprinten in een uitgedund peloton. Want zoals je ziet, is het na die eerste klim niet meer zo lastig.

Ook in Cuneo loopt de finish net als in Genua wat op. Maar dan wel wat langer: zo'n twee kilometer.

Zaterdag 20 mei, etappe 14

De rit die Koen Bouwman won, kon je al kwalificeren als een mini-Luik-Bastenaken-Luik of mini-Ronde van Lombardije, maar dat geldt zeker ook voor deze rit naar Turijn, met een lokaal circuit waarin de Superga ligt - die kun je kennen uit de semi-klassieker Milaan-Turijn.

Het zou ook weleens te zwaar kunnen zijn voor Van der Poel, maar misschien ook niet, want hij reed tenslotte al eens top10 in zowel L-B-L als Lombardije. Het zal hoogstwaarschijnlijk wel moeten gebeuren vanuit de vlucht. We gaan het zien!

Daarna lijkt het over met de MVDP-pret, want na de rustdag op maandag wacht de loodzware derde week, met op donderdag nog een vlakke rit die op maat is van de echte sprinters en daarvoor en daarna alleen maar ritten die op het eerste oog (veel) te veel lange en steile cols bevatten voor Mathieu van der Poel.