Demi Vollering kwam zwaar ten val in Spanje en belandde in ziekenhuis: 'Viel flauw als ik niet snel weer ging liggen' 

De Nederlandse renster verkeerde in bloedvorm, maar een zware val gooide roet in het eten. Hoe gaat het nu met haar?

demi vollering

Demi Vollering nam onlangs weer voor even afscheid van haar honden Pips en Flo om te gaan koersen in Spanje. In de eerste Ronde van het Baskenland voor vrouwen schreef ze direct historie: ze schreef alle etappes op haar naam - en won dus uiteraard ook het eindklassement.

Maar daarna sloeg eergisteren in de eveneens Baskiscke eendagskoers Durango-Durango het noodlot toe. Ze kwam zwaar ten val en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Op haar Instagram vertelde ze erover.

"Na een nachtje in het ziekenhuis bleek alles in orde te zijn. Ik ben hard op m'n rug/zij gevallen, mar gelukkig was er niks gebroken. Ik was erg duizelig en voelde me echt niet goed als ik ging staan of zitten. Ik viel flauw als ik niet snel weer ging liggen."

"Daarom wilden ze me een nachtje in het ziekenhuis houden om er zeker van te zijn dat er niks aan de hand was. Ze checkten me steeds goed en de verpleegsters zorgden goed voor me."

Demi Vollering in haar ziekenhuisbed. | Beeld: Instagram Demi Vollering

Vollering vervolgt in een volgende story op haar Instagram: "Alles bleek in orde te zijn, ze vonden niets afwijkends. Toen ik vanochtend terugkwam bij het hotel ben ik een stukje gaan fietsen en dat voelde goed! De goede benen zijn nog steeds goed.. Bedankt voor alle berichtjes!"

Demi Vollering fietst alweer. | Beeld: Instagram Demi Vollering

Volgens de planning zou Demi Vollering vandaag starten in de Ronde van Burgos. Ze staat nog steeds op de startlijst, maar haar ploeg SD Worx neemt pas op het allerlaatste moment de beslissing of ze ook daadwerkelijk start in de vierdaagse rittenkoers (UPDATE: inmiddels heeft de ploeg bekendgemaakt dat ze er 'gewoon' bij is).