Tim Merlier geeft hoopt op Tour de France op: 'Ik hou me wel klaar, hoop later ook voor Vuelta geselecteerd te worden'

Tim Merlier is een van de snelste renners van het peloton, maar de kans is klein dat hij er komende zomer bij zal zijn in de Tour de France.

Merlier

Normaliter had Merlier de Giro d'Italia gereden, maar een diepe wond in zijn elleboog gooide roet in het eten. Het deed hem pijn de grote ronde op televisie te moeten volgen. Tegen Het Nieuwsblad: "Ik heb ook niet te veel gekeken, alleen de laatste kilometers. Ik ben wel blij met de drie ritzeges in de ploeg. Sommige renners waren down toen duidelijk werd dat ik forfait moest geven. Maar ze hebben het schitterend gedaan."

Uiteraard kwam ook Mathieu van der Poel ter sprake. En diens dubieuze smaak voor pizza's. "Je zag ook dat de sfeer fantastisch was, mede dankzij Mathieu van der Poel. Al zou ik in Italië nooit een pizza Hawaï eten, geef mij maar een Siciliana of Napolitana."

Merlier is weer een maand in training en zat zo'n tien dagen op Tenerife. "Bergop trainen is plezant. Als je je eigen tempo mag rijden, tenminste. Ook renners als Jasper Stuyven, Dylan van Baarle en Filippo Ganna waren hier, maar ik heb heel de tijd alleen getraind. Eén dag heeft Kenneth Vandendriessche meegereden. Hij won vorige week de Ironman van Lanzarote."

Het grote doel wordt het BK op de weg, maar de Tour de France zal waarschijnlijk aan zijn neus voorbijgaan. Jasper Philipsen is sprintkopman in Frankrijk. "Ik hou mij wel klaar, je weet nooit dat iemand uitvalt. Ik hoop dat ik voor de Vuelta wel geselecteerd word. Maar ik heb nog niks van de ploeg gehoord." Volgend jaar koerst Merlier hoogstwaarschijnlijk in het tenue van Quick-Step Alpha Vinyl.

Nieuws
  • Cor Vos