De Speld hertekent touretappe met t-shirt: La Schans des Belles Filles

Dat ze bij De Speld (Sport) van grappen en grollen houden, wisten we al. Maar nu bemoeien ze zich ook op spectaculaire wijze met het parkoers van de Tour...

In samenwerking met het Nederlandse wielerkledingmerk La Machine presenteren ze namelijk een speciaal t-shirt waarop de etappe van vrijdag 8 juli hertekend is. De rit finisht niet meer op de bekende La Planche des Belles Filles, maar komt aan op La Schans des Belles Filles. Het shirt is vanaf nu hierrrr voor te bestellen - en vanaf 1 juli op normale wijze te koop.

Het t-shirt verwijst naar de zevende etappe van de Tour de France, die op vrijdag 8 juli verreden zal worden. La Machine is expert op het gebied van casual wielergerelateerde kleding en beleeft traditioneel zijn hoogtij tijdens de Tour de France.

In een persbericht laat de satirische site op Speldiaanse wijze de oprichters van La Machine aan het woord: "De Tour was hard aan vernieuwing toe, daar dragen we graag aan bij. Een schans in een touretappe is een noviteit waar we erg trots op zijn”, licht Sander Tielen toe. "Wisten jullie dat Primoz Roglic ooit schansspringer was?", vult Rens Robroek aan.

De Speld Sport-hoofdredacteur Jaap van de Venis doet ook nog een duit in het zakje en kan het shirt van harte aanbevelen: "Het is echt een shirt om aan te trekken." Daar sluiten wij ons bij aan en we kijken met meer dan gemiddelde interesse uit naar 8 juli...

Pelotonpraat
  • het profiel van de slotklim naar La Schans des Belles Filles | Beeld: De Speld Sport/ La Machine