Wout van Aert wint tweede keer: 'Perfecte kans om de voorsprong in de groene stand uit te diepen'

Wout van Aert won opnieuw, deze keer op een heuvel in Lausanne. Op de slotklim zat hij permanent voorin en hij won autoritair voor Michael Matthews en Tadej Pogacar. De groene trui kan hem haast niet meer ontsnappen.

Tour de France 2022 stage 8

Na Longwy, won Wout van Aert in de Olympische hoofdstad Lausanne. Het werd een koninklijk sprintje tussen de gele en de groene trui, met Michael Matthews die er zich tussen wurmde.

Van Aert: "Het was vandaag een perfecte kans om mijn voorsprong in het groene klassement uit te diepen. Een zware klim, 4,5 kilometer aan 4% hielp om de echte sprinters overboord te gooien. Het was best steil en moeilijk om in het wiel van Pogacar en zijn mannen te blijven. Ik dwong mezelf om niet gelost te worden Het was zaak om in die laatste 300 meter te geraken. Ik wist dat het daar uitvlakte en daar wachtte ik op. Ik wil opnieuw mijn team bedanken om het gat met de vluchters onder controle te houden. Zij maakten deze ritzege opnieuw mogelijk."

Van Aert dreigde ingesloten te geraken en zo zijn sprint niet te kunnen rijden. Van Aert: "Klopt. Guillaume Martin zette me wat vast en dus vreesde ik dat ik eraan was voor de moeite. Toen ik de ruimte kreeg had ik uiteindelijk de tijd om mijn sprint te rijden. Uiteindelijk won ik. Een foto in de gele trui in Calais en eentje in de groene trui in Lausanne, dat staat mooi."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022