Michael Rasmussen: 'Ik zou niet het vertrouwen hebben dat ik geel zou winnen met Pogacar die in mijn nek hijgt'

Michael Rasmussen is als analist aanwezig in de Tour de France. Als Deen valt er een hoop te vertellen door de goede prestaties.

Tour de France 2022 stage 13

Door de podcast De Koers is van Ons werd hij voor de microfoon gesleept. "Hij is heel goed tot nu toe", begon Rasmussen zijn verhaal over Vingegaard. "Maar het grote verschil met vorig jaar is dat Pogačar een slechte dag heeft gehad. Hij vergat te eten en te drinken. Ik geloof dat hij nog steeds de beste renner is in het peloton, maar zelfs een Ferrari kan niet zonder brandstof. Dat is wat gebeurde die dag."

Al met al denkt Rasmussen dat zijn landgenoot mentaal sterk genoeg is om de leiderspositie te verdedigen. "We hebben geen reden om te geloven dat hij niet met de druk om kan gaan. Hij heeft een enorm sterk team achter zich, die hem alle middelen geeft om met deze situatie om te gaan. Al hij fysiek goed voorbereid is, dan is er geen reden dat hij het mentaal niet aankan."

"Vingegaard is van een klein dorp uit het noorden. Over het algemeen zijn de jongens uit dat gebied heel kalm en gewend aan hard werken. Zo is Jonas ook. De ploeg neemt ook de druk weg. Ze zijn vaker in deze situatie geweest en het is de nummer één ploeg van het moment. Het is niet nieuw voor ze om de trui te verdedigen."

Toch denkt de ex-prof dat Pogacar het Vingegaard nog héél moeilijk gaat maken. "Ik heb niet per se het vertrouwen dat hij het tot Parijs maakt in het geel, want ik zou geen vertrouwen hebben met Pogacar die in mijn nek hijgt. Al hoop ik erop natuurlijk. De Tour is nooit over. Maar zijn populariteit explodeerde vorig jaar en nu gaat dat helemaal door het dak."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022