Remco Evenepoel stelt realistische Vuelta-doelen: 'Een ritzege en een top-10-notering'

Na zijn monsterlijk machtige zege in de Clasica San Sebastian, stelt Remco Evenopoel realistische doelen voor de komende Vuelta.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022

Remco Evenepoel ging na zijn demonstratie in de Clasica San Sebastian kort in op zijn ambities voor de Vuelta. Terwijl hij zichzelf oppompte tot topfavoriet in de Clasica en het overrompelend afmaakte, stelt hij realistische Vuelta-doelen.

Evenepoel: "Ik blijf bij mijn plan om te gaan voor een ritzege en een top 10-notering. Een ritwinst, of misschien twee, zou een droom zijn. Een klassement is altijd moeilijk te voorspellen, want er zijn elk jaar voorbeelden van klassementsambities die helemaal niet uitkomen."

Het valt op dat Evenpoel bijzonder weinig 'matchritme' opdoet voor de Ronde van Spanje. Buiten San Sebastian zal hij tegen de Vuelta geen enkel rugnummer opgespeld hebben sinds het BK. Dat is bijzonder weinig, maar de Schepdaalnaar heeft daar zijn eigen uitleg voor.

Evenepoel: "Met de Vuelta in het achterhoofd, wil ik fris zijn. Ik heb recent inderdaad weinig gekoerst maar wel veel getraind. Dat komt in de buurt van het volume van een grote ronde. Ik heb me afgebeuld maar ben mentaal wel fris. Als alles verloopt zoals het moet, zal ik tegen de de Ronde van Spanje nog een paar procentjes beter zijn."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022