Annemiek van Vleuten over SD Worx: 'Hoogst onsympathiek'

Van Vleuten is uiteraard blij met haar eindzege in de Tour de France Femmes, maar komt nog even terug op het doorrijden van SD Worx na haar pech. Ellen van Dijk reed ook even mee en heeft spijt.

Tour de France women (2.WWT) - stage 7

Annemiek van Vleuten beleefde in de laatste etappe van de Tour de France Femmes naar La Super Planche des Belles Filles nog enkele penibele momenten toen SD Worx (en Trek-Segafredo) begonnen te rijden na een lekke band van de geletruidraagsters in een afdaling.

Bij de NOS zei ze direct na de koers al dat het niet haar stijl zou zijn geweest. Bij Vive le Vélo ging Van Vleuten er nog wat dieper op in.

"Ik vind Fair Play erg belangrijk en zou zelf niet hebben doorgereden. Misschien kunnen sommige ploegen nog wel iets leren van de Tour de France bij de mannen. Het moment dat Jonas Vingegaard wachtte op Pogacar vond ik heel mooi."

"Een paar etappes eerder had Longo Borghini ook pech en toen begon SD Worx ook tempo te maken. Dat vonden wij als ploeg toen ook al hoogst onsympathiek."

Ellen van Dijk heeft spijt

Toen SD Worx zich eenmaal aan het front meldde nadat Van Vleuten met pech langs de kant van de weg had gestaan, ging ook Trek-Segafredo meerijden. Ook Europees kampioene Ellen van Dijk kwam even op kop boren en had daar achteraf bij de podcast van AD In Het Wiel spijt van.

"Ik vond dat niet zo tof en echt niet zo leuk. Ik zag dat Annemiek lek had en mijn ploeggenoten gingen meteen vol die afdaling in. Er werd geschreeuwd dat ik moest komen rijden, maar alleen als andere ploegen ook reden."

"Uiteindelijk heb ik een beetje half-half gereden; ik zat tussen wal en schip. Toen ik gelost was, voelde ik me er nog steeds niet goed bij. Toen de ploegleidster langs me kwam rijden heb ik ook gezegd dat ik het niet oké vond. Ik ben er niet trots op dat ik daar ook nog een beetje aan heb bijgedragen."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022