Julian Alphilippe over zijn comeback: 'Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije'

Julian Alaphilippe is terug op de plaats waar hij werelkampioen werd. Leuven, de plek waar hij zijn tweede wereldtitel behaalde, moet het begin zijn van de zoveelste comeback dit seizoen.

World Championships men elite - Road 2020

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe versie van de Grote Prijs Jef Scherens. Het is zijn zoveelste wederoptreden na een echt pechjaar.

Waar kan hij beter terug starten dan de plek waar hij vorig jaar op magistrale wijze wereldkampioen werd? De wedstrijd werd aangepast en loopt nagenoeg over dezelfde wegen en bulten als op die magische 26ste september 2021. Hij blikte bij Sporza en Het Laatste Nieuws terug en ook vooruit op zijn comeback.

"Ik heb zin in deze Tour of Leuven", zegt de wereldkampioen. "Dit is tot dusver een moeilijk jaar voor mij, maar het parcours waar ik wereldkampioen werd, is toch wel heel bijzonder. Ik zal de film van die dag vaak kunnen afspelen denk ik, op alle herkenbare plaatsen."

Alaphilippe kreeg na zijn zege in de Ronde van Wallonië eind juli af te rekenen met een serieuze vorm van covid. "Ik was erg ziek en lag een hele week in bed. Gelukkig kon ik naar de Tour de France Femmes kijken, die door mijn partner Marion Rousse werd georganiseerd. Maar trainen kwam er dus niet van, ook niet voldoende in de week daarop."

"Daarom ook dat je niet te veel van mij mag verwachten in de Tour of Leuven", gaat de Fransman verder. "Ik ben niet top en het voelt vreemd om met zulke benen rond te rijden. Ik ben blij dat ik terug mag aantreden en hoop dat het seizoen beter eindigt dan het begonnen is. Het WK in Wollongong en de Ronde van Lombardije zijn mijn grote doelen. De Vuelta doe ik ook, maar die gebruik ik vooral om erna op 100% van mijn kunnen te zijn."

Achtergrond
  • Julian Alaphilippe juicht niet te vroeg op het WK