De 5 grote favorieten voor het WK tijdrijden bij de mannen

Vannacht begint het WK met de tijdritonderdelen. Wie zijn de grote favorieten tegen de klok bij de mannen?

World Championships Cycling - ITT 2021 men

Remco Evenepoel

Zijn 'slechtste' resultaat in een tijdrit dit jaar is een tweede plek en daarmee is Remco Evenepoel een van de grote favorieten. Met zijn tijdritzege in Spanje heeft hij laten zien hoe goed hij tegen de klok is door Primoz Roglic op flinke afstand te rijden.

Filippo Ganna

De laatste twee jaar werd Filippo Ganna wereldkampioen tegen de klok. Hoewel hij niet zo dominant is als in voorgaande jaren, is de Italiaan nog steeds de meest aansprekende tijdrijder.

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar is geen renner die meedoet om mee te doen. Dus ga er maar vanuit dat de Sloveen ook in de tijdrit op hoog niveau zal zijn. Pogacar heeft in de Tour de France meermaals laten zien dat hij op goede dagen kan wedijveren met de allerbeste tijdrijders ter wereld.

Stefan Küng

We zien Stefan Küng het hele jaar door. Hij behoorde tot de beste renners in het voorjaar, was in de Ronde van Zwitserland zelfs in de bergen een van de beteren en ook in tijdritten behoort hij tot de top. Hoewel hij won op EK's, ontbreekt die echt grote vis nog.

Stefan Bissegger

In de UAE Tour werd Filippo Ganna eerder dit jaar met flink verschil verslagen door Stefan Bissegger. De Zwitser is een pure hardrijder en versloeg eerder dit jaar Küng en Ganna óók op het EK.

Achtergrond
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2021