Vernieuwde S-Phyre schoen van Shimano gelanceerd

Gisteren liet Shimano voor het eerst hun nieuwe S-Phyre RC-903 schoen aan de wereld zien. De schoen, die al aan de voeten van enkele profrenners was gezien, zal nu binnenkort voor iedereen te verkrijgen zijn. Hieronder leggen we uit wat er veranderd is ten opzichte van de oude RC-902.

De RC-903 schoen komt dus in de plaats van de, inmiddels oude en vertrouwde, RC-902. Het verschil tussen beide schoenen is duidelijk te zien op de vrijgegeven foto’s. Daarnaast claimt Shimano dat de nieuwe schoen betere vermogensoverbrenging heeft en meer comfort. Dit zegt het Japanse merk bereikt te hebben met een uitgebreide analyse van verschillende drukpunten gedurende een pedaalomslag. Verder is de hiel van de schoen verbeterd en is boa-systeem vernieuwd. De schoen is verder ook nog een stukje lichter dan zijn voorganger.

Het meest opvallende aan het uiterlijk van de schoen, is de verandering van de verstevigde hiel. Waar deze cup eerst uit de schoen sprong, door zijn opvallende kleur. Komt de hak nu overeen met de kleur van de rest van de schoen. Verder is het kruispartroon van de onderste boa aangepast. Waar eerst gekozen kon worden voor verschillende opties (gekruist en niet gekruist) is dit nu altijd gekruist. Verder komt het uiterlijk redelijk overeen met het vorige model. Wie de nieuwe schoenen in het WK-peloton wil spotten moet dus goed zijn best doen.

Materiaal
  • Foto: Shimano