Advocaat Van der Poel na uitspraak rechter: 'Mathieu was heel teleurgesteld, vriendin was in tranen'

Mathieu van der Poel is veroordeeld tot het betalen van een boete van 1500 dollar voor het duwen van beiden meisjes. Hij gaat in beroep.

World Championships elite men - Road - 2022

Wel mag hij het land uit, wat misschien wel de grootste opluchting is na de horrortrip die hij achter de rug heeft naar de andere kant van de wereld. De rechter achtte het bewezen dat Van der Poel de twee meisjes heeft geduwd en rekende hem vooral aan dat hij niemand van het hotel heeft ingelicht.

Een teleurstellende uitspraak voor de Nederlander. Advocaat Michael Bowe tegen de NOS: "Hij was gefrustreerd, want ze klopten op zijn deur en zorgden ervoor dat hij niet kon slapen. Hij is naar buiten gegaan om met ze te spreken, ze klopten meerdere malen op zijn deur. Hij heeft daarvoor bewijs gegeven. Het is zeer plausibel dat het zo verlopen is. Het is erg teleurstellend dat hij veroordeeld is, maar ik ga de beslissing meteen aanvechten."

De renner en zijn entourage waren niet blij. "Zijn vriendin was in tranen. En hij was heel teleurgesteld met het resultaat. Hij heeft een goede reputatie, zijn familie heeft een goede reputatie. Het is heel jammer. Ik denk dat er een juiste manier is om hier naar te kijken en misschien reflecteert de uitspraak dat niet."

Bowe ging ook nog in op het punt wat de rechter Van der Poel vooral aanrekende: het in eigen hand nemen van de zaak. "Velen van ons zouden hetzelfde doen. 's Avonds en onder druk om te presteren. Iedereen maakt fouten. Hij zal leren van deze ervaring." Van der Poel zit met de situatie in zijn maag. "Hij zei tegen me dat hij het gevoel heeft dat hij zijn land en het team in de steek heeft gelaten."

Nieuws
  • Photo: Simon Wilkinson/SWPix/Cor Vos © 2022