Jonas Vingegaard wint 3e etappe Cro Race

Jonas Vingegaard wint de 3e etappe van de Cro Race die eindigde met een steil geitenpad.

CRO Race 2022 stage 3

In het peloton werd er vandaag gecontroleerd door Bahrain-Merida en het Nederlandse Jumbo-Visma. De ploeg heeft een sterk team gestuurd naar de Cro Race met Jonas Vingegaard als kopman. Voor vandaag stond een etappe op het programma met een mooie finale door twee klimmetjes gesierd.

Met vijftien kilometer te gaan werd de kopgroep voorbij gestormd door het peloton. Op het moment dat de een na laatste klim werd aangedaan ging het tempo flink omhoog, onder leiding van Ineos Grenadiers en DSM. Op de klim trokken de kleinere ploegen ten aanval terwijl de grote ploegen controleerde in het peloton. Het peloton werd iets uitgedund, maar de groep bleef redelijk groot.

Na de klim stortte het peloton zich naar beneden om te beginnen aan de laatste klim. Met anderhalve kilometer draaide het peloton een geitenpad in en begon de weg op te lopen. De leider in het klassement, Jonathan Milan, zat goed van voren. Op het einde van de gravelstrook werd gedemarreerd door de klassementsleider zelf en explodeerde de groep. Uiteindelijk wist Jonas Vingegaard de etappe te winnen voor Oscar Onley. Jonathan Milan behoudt de leiderstrui na een sterk staaltje verdedigwerk.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos