Organisatie van de Giro maakt parkoers voor Remco Evenepoel met 3 tijdritten

Giro organisatie maakt parkoers extra aantrekkelijk voor Remco Evenepoel met maar liefs drie tijdritten.

La Vuelta ciclista a Espana 22-21

Nog helemaal vast staat het parkoers niet, maar het lijkt erop dat de organisatie van de Giro er alles aan wil doen Remco Evenepoel op de startlijst te krijgen. Eerder werd al bekend dat de Giro volgend jaar zal starten met een tijdrit. Het startschot voor de grote ronde wordt volgend jaar gegeven worden in Abruzzen voor een tijdrit van 18.4 kilometer. Met zijn tijdrit capaciteiten kan Evenepoel dus meteen de leiderstrui pakken.

Het lijkt er nu op dat deze achttien kilometer nog maar een klein deel van het aantal tijdritkilometers gaat zijn. Naar verluid komen er drie tijdritten, die bij elkaar goed zijn voor zo'n zeventig kilometer race tegen de klok. Dit doet de organisatie ongetwijfeld om Remco Evenepoel naar de koers te lokken. Dat dit de wens is van de organisatie is iets waar de directeur van de race, Mauro Vegni, geen doekjes om gewonden heeft.

Hoe de Giro er volgend jaar echt uit gaat zien blijft nog even de vraag. Het parkoers wordt officieel pas op zeventien oktober gepresenteerd. Maar dat er genoeg tijdritkilometers in zullen komen lijkt al vast te staan. Ook is al bekend gemaakt dat we volgend jaar een week extra zullen moeten wachten op het grote ronde geweld, de koers start een week later. Dit heeft de organisatie gedaan om de kans op slecht weer in de bergen te minimaliseren.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos