Davide Ballerini wint Coppa Bernocchi na spannende koers

Na een spannende wedstrijd komt Davide Ballerini als eerste over de streep in de Coppa Bernocchi. Hij sprint de concurrentie er uit en gaat er zo met de winst vandoor.

Coppa Bernocchi 2022

Het was nog spannend of het vandaag wel op een sprint aan zou komen. Dat dit het geval zou zijn leek vooraf duidelijk doordat de laatste klim op dertig kilometer voor het einde lag. Maar het werd in de Italiaanse klassieker toch spannender dan van tevoren gedacht werd door een sterke kopgroep.

De grote smaakmaker van vandaag was Julian Alaphilippe die erg aanvallend aan het koersen was. Hij reed naar de overgebleven koplopers toe toen deze nog een minuut voorspong hadden. Hierna ontstond op de laatste klim een kopgroep van ongeveer tien renners. Deze groep werd uiteindelijk met tien kilometer te gaan weer ingerekend, en zo kregen we toch de verwachte sprint.

In het geweld om de juiste positie werd de trein van Quick-Step-Alpha Vinyl op het laatst voorbijgereden door team UAE Emirates. Met Matteo Trentin hadden zij een goede kandidaat voor de overwinning. Hij moest alleen zijn meerdere herkennen in Davide Ballerini, Corbin Strong en Stefano Oldani die het podium compleet maakten.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos