Liefhebber Van Vleuten verlengt seizoen om regenboogtrui te laten zien: 'Keek zelfs of er nog meer koersen waren'

Annemiek van Vleuten is een liefhebber pur sang. Ze wil koste wat koste haar regenboogtrui laten zien en doet dat de komende dagen in de Ronde van Romandië. Ze weet immers hoe het ook kan gaan in die trui...

World Championships women - Road - 2022

Annemiek van Vleuten pakte twee weken geleden op spectaculaire wijze, met een gebroken elleboog, de wereldtitel op de weg. Het was na Yorkshire 2019 haar tweede titel op de weg. Die trui kon ze vanwege het coronaseizoen erna maar beperkt laten zien, dus wil ze er deze keer nog meer van genieten.

Dat zegt ze in een interview met Cyclingnews, waarin ze ingaat op haar van start gaan in de Ronde van Romandië voor vrouwen die vandaag begint.

"De laatste keer dat ik wereldkampioen was, kwam het coronaseizoen daarna, dus ik weet hoe bijzonder het is om die trui te kunnen laten zien. Ik kon daarom nu niet wachten om in de regenboogtrui te racen. Daarom ben ik zo blij om hier te zijn."

"Ik keek zelfs op de UCI-kalender of er naast Romandië nog meer wedstrijden waren waar ik aan mee kon doen. Kijk, als ik met de stress van een Tour de France zou moeten rijden, dan had ik het niet gedaan, maar nu wil ik gewoon vrij van stress genieten van de trui, zonder enige druk lekker koersen, met m'n hart."

De Ronde van Romandië voor vrouwen volg je live op Eurosport, te beginnen vanmiddag om 14.30 op het hoofdkanaal van de sportzender.

Achtergrond
  • Photo: Simon Wilkinson/SWPix/Cor Vos © 2022