Jumbo-Visma schakelt van Shimano over op SRAM

Een gevoelige overstap voor Jumbo-Visma.

Paris - Tours elite men 2022

Na een topseizoen heeft Jumbo-Visma het materiaal natuurlijk voor het uitkiezen en de directie van de ploeg heeft de twee grote spelers op dat gebied dan ook tegen elkaar uitgespeeld. Het gevolg is dat de Nederlandse ploeg komend seizoen met SRAM rijdt in plaats van Shimano.

Dat meldt WielerflitsWielerflits vanochtend op basis van 'bronnen uit de industrie'. Volgens die bronnen deed de Amerikaanse materiaalfabrikant afgelopen zomer een bod om de behuizing (schakelen, remmen) van de Cervélo-fietsen voor z'n rekening te nemen. Shimano liet onlangs weten dit bod niet te willen matchen of overtroeven.

Shimano was als sinds het begin van de Nederlandse ploeg in 1996, toen die begon onder de vlag van Rabobank, de materiaalsponsor. Omdat de Europese vestiging van Shimano z'n hoofdkantoor in Nederland heeft, was er altijd een speciale band.

In de World Tour is Jumbo-Visma de derde ploeg die met SRAM-materiaal gaat rijden. Movistar en Trek-Segafredo rijden er nu al mee. UAE, AG2R en Cofidis rijden met Campagnolo. De overige teams rijden met Shimano, waarbij de helft van de ploegen een sponsordeal heeft met de Japanners, terwijl de andere helft het materiaal zelf aanschaft.

Materiaal
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022