Tiesj Benoot op fietsvakantie in Italië: 'Maar mijn neef Jari is op dit moment beter in conditie dan ikzelf'

Tiesj Benoot raakte een paar maanden terug zwaar geblesseerd, maar richting het nieuwe seizoen heeft hij vertrouwen op tijd terug te zijn in 2023.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022

Bij een aanrijding op training liep hij een gebroken nekwervel op. Toch is hij inmiddels weer terug op de fiets. Waar de meeste profs nu van een welverdiende vakantie genieten, daar is Benoot met vrienden op fietsvakantie naar Italië. Niet op de racefiets, maar op de mountainbike.

Maandag heeft Benoot weer vijf uur kunnen fietsen. Het gaat beter en beter. "In het begin had ik na een uur fietsen al last van mijn nek", aldus de renner van Team Jumbo-Visma tegen Sporza. "Ik kan pas sinds deze week weer wat langer rijden. Het is de eerste keer tijdens mijn revalidatie dat ik een paar dagen niet bij de kiné ben geweest."

Benoot rijdt in Italië vijfhonderd kilometer in vijf etappes. Met bagage mee op de fiets. "We slapen wel in B&B's of hotels, maar we zijn niet afhankelijk van een volgwagen of andere mensen." Vicewereldkampioen tijdrijden Grand Fondo en Benoots neef Jari Verstraeten is er ook bij. "Jari is op dit moment beter in conditie dan ikzelf. De twee anderen rijden met een e-bike."

Het gaat Benoot desondanks niet om de lichamelijke inspanning, maar vooral om het vakantiegevoel. "Als je een normale voorbereiding hebt, ben je nu aan het rusten en schiet je half november opnieuw in gang. Doordat ik uitgevallen ben met die blessure was het nu eens mogelijk om dit te doen. Volgende week ga ik met de familie nog op stap en vanaf dan ga ik echt beginnen werken richting volgend seizoen."

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022