Iserbyt wint razend spannende strijd in Ruddervoorde, Van der Haar rijdt 2 keer lek

Eli Iserbyt heeft zijn favorietenrol waargemaakt in Ruddervoorde. Nochtans leek het er lange tijd op dat de zege voor Van der Haar was.

Superprestige cyclocross Ruddervoorde men elite 2022

Iserbyt begon nochtans slecht aan de wedstrijd door pas als 15e het veld in te duiken. Toch slaagde hij er in om al in de tweede ronde bij de kop van de wedstrijd te komen wat niet vanzelfsprekend is op een snelle omloop als deze van Ruddervoorde.

Michael Vanthourenhout ging er als eerste van door. Lars Van der Haar kon als enige volgen en kwam zelfs aan kop van de wedstrijd na een lekke band voor Vanthourenhout. Lars Van der Haar bouwde zijn voorsprong langzaam uit tot 25 seconden en leek naar de overwinning te rijden.

Echter zorgde een dubbele lekke band er voor dat Lars Van der Haar de pechvogel van de dag werd. Iserbyt plaatste vlak voor de laatste ronde een aanval en reed solo naar de overwinning. Laurens Sweeck werd tweede en de ongelukkige Van der Haar moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Lars Van der Haar baalde achteraf, maar kijkt ook in eigen boezem. "De eerste keer is nog pech, maar de tweede keer is gewoon dom. Je weet dat je op het einde van de brug je achterwiel moet optillen, maar ik knal er vol op. Mijn tweede band was nog sneller lek dan de eerste. Ik had 90 procent kans op de zege, maar nu was het dus die 10 procent pech", zei hij.

Ook Laurens Sweeck was allerminst tevreden met het wedstrijdverloop. Hij is vooral kwaad op Iserbyt omdat die zijn verantwoordelijkheid niet nam. "Hij zou een kampioen moeten zijn en zijn verantwoordelijkheid moeten pakken. Ik was echt verrast dat hij opeens toch nog een eindschot had, omdat hij de hele tijd niet meewerkte", aldus Sweeck.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022