Zus Bjorg Lambrecht wordt diëtiste bij Lotto-Dstny: 'Toen ik begon studeren was het de bedoeling mijn broer te helpen'

De betreurde Bjorg Lambrecht is al tweeënhalve niet meer onder ons. Zus Britt treedt in de voetsporen van het toptalent dat overleed in Polen.

Tour de Pologne stage-1

Het zal voor altijd een zwarte bladzijde in de wielergeschiedenis blijven: het overlijden van Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen. Naast het tragische verlies van de vrolijke persoon die Lambrecht was, verloor Lotto-Dstny ook een absoluut toptalent. Vanaf volgend seizoen heeft de Belgische ploeg weer een Lambrecht in de ploeg: zus Britt.

Britt wordt diëtiste bij Lotto-Dstny. Al beseft ze dat het niet altijd makkelijk zal worden, vertelt ze in gesprek met Wielerverhaal. "Uiteraard zal het voor een stuk emotioneel zijn. Toen ik enkele jaren geleden begon te studeren, was het ook mijn bedoeling om - indien dat nog kon - mijn broer te helpen tijdens z'n carrière. Jammer dat dit niet heeft mogen zijn."

Werkwijze Lotto-Dsnty

In januari zal Lambrecht voor het eerst meegaan op ploegstage. "Ik vermoed dat daar mijn programma in grote lijn zal worden vastgelegd. Het is de bedoeling dat ik vaker naar wedstrijden ga. Om vast te leggen wat renners daags voor een wedstrijd eten en ook wat ze de dag van de koers nodig hebben aan voeding. Ook in grote rondes zal ik present zijn, maar misschien niet telkens de volle drie weken."

Met het aanpakken van voeding hoopt Lotto-Dstny een goed eerste seizoen te hebben zodat ze in drie jaar terugkeren in de WorldTour. "Als ik me niet vergis, werken ze bij Jumbo-Visma met twaalf diëtisten. Bij Lotto-Dstny gaan we voortaan ook werken met een applicatie. Ook dat is een stap vooruit. Er zijn veel kleine zaken die je kunt verbeteren en die tot betere prestaties kunnen leiden. Het wordt mijn taak om daar verder aan te sleutelen."

Achtergrond
  • Photo Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2019