Movistar haalt drie nieuwe ploegleiders aan boord, waaronder Belg

Naast Valverde in een ondersteunende rol versterkt Movistar het sportieve kader met nog drie namen.

Santos Tour Down Under Stage 5

Movistar kende geen al te best seizoen en ontsnapte maar nipt aan de degradatie. Ze halen daarom drie nieuwe ploegleiders aan boord en daar zit een Belg bij. Het betreft de Belg Jürgen Roelandts, de Spanjaard Xabier Muriel en de Fransman Yvon Ledanois.

Jurgen Roelandts reed als renner twee seizoenen voor de Spaanse formatie, waarna hij in 2020 een punt achter zijn carrière zette. Nu keert hij dus terug als ploegleider.

Roelandts is alvast enthousiast en overtuigd van de meerwaarde die hij kan bieden. "Ik reed bij Movistar niet de beste resultaten uit mijn carrière. Ik kreeg vaak af te rekenen met pech en blessures. Desondanks vond ik de sfeer hier geweldig, ik hou van hun organisatie en ik hoop als ploegleider iets te kunnen terug geven."

Yvon Ledanois was eerder al ploegleider bij Movistar en keert nu terug naar zijn geliefde ploeg. "Mijn hart lag altijd bij Movistar, ik heb de laatste jaren bij andere ploegen gewerkt, maar ik voelde me altijd bij deze groep horen." Ledanois was de laatste drie seizoenen actief bij het Franse Arkéa-Samsic dat zopas de oversteek maakte naar de WorldTour.

Xabier Muriel komt van Caja Rural en zal vooral een bijdrage op technisch vlak geven. Hij bezit een diploma sportwetenschappen en werkte eerder als expert biomechanica.

Nieuws
  • Photo: Dario Belingheri/RB/Cor Vos © 2020